ЦСКА започна отлично участието си в Лига Европа. “Червените” победиха ирландския Клифтънвил с 3:0 в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. За успеха се разписаха Павел Виданов, Маркиньос и Румен Трифонов. По този начин тимът поизми част от срама, който бра миналата седмица след загубата с 2:5 в контрола от Олимпиакос (Никозия). Победата обаче не е показателна за състоянието на отбора, защото съперникът няма нито един професионален футболист. От трибуните срещата бе изгледана от новото попълнение Марко Еспозито

Срещу Клифтънвил още от първата минута на мача си пролича разликата в класите между двата тима. ЦСКА бързо натисна и почти не позволяваше на съперника да излиза от наказателното си поле. В 5-ата минута бе първото положение за ”армейците”, но Руи Мигел стреля несериозно.

В 9-ата минута ЦСКА получи правото да изпълни корнер. Костадин Стоянов засече центрирането и продължи към Павел Виданов, който бе оставен сам и с удар от 2-3 метра с десния крак откри резултата – 1:0. И след гола събитията на терена продължиха да се развиват по същия начин, като ЦСКА редеше атака след атака, но не създаваше чисто положение. В 16-ата минута Тонев получи, напредна добре и от около 25 метра стреля, но малко покрай вратата.

Три минути по-късно Руи Мигел сътвори исторически пропуск. След центриране от отляво на вратата, Стоянов чукна към португалеца, който от голлинията прати топката на горната греда, от където тя излезе в аут. Дори и да бе вкарал нямаше да има гол, защото съдията бе маркирал засада.

Следващият сериозен пропуск бе на Тодор Янчев, който в 28-ата минута получи добре от Маркиньос в наказателното поле, но засече топката с корите в аут. Последваха атаки за “червените” от София, но и нищо особено като положения. В 36-ата минута след центриране на Трифонов последваха няколко опита на играчи на ЦСКА да насочат топката към вратата, но след шута на Акуаро тя излезе в аут.

До края на полувремето Руи Мигел направи още един пропуск, като падайки стреля, но хвърлилият се в краката му вратар изби.

Второто полувреме започна с два пропуска на Тонев. В 46-ата и 48-ата минути юношата на клуба стреля опасно покрай вратата. Точно след час игра Клифтънвил отправи първия си удар. Макмалън стреля много неточно от над 30 метра. В 63-ата минута ЦСКА направи два пропуска. Първо Маркиньос стреля и защитник изби от голлинията. След това и Димитър Илиев пробва късмета си от чиста позиция, но бранителят пак изби.

ЦСКА вкара втори гол в 72-ата минута. Маркиньос направи чудесно двойно подаване с Димитър Илиев и изведен срещу вратаря вкара за 2:0. Само две минути по-късно в 74-ата минута Румен Трифонов видя, че вратарят е излязъл и го прехвърли с удар от около 23 метра за крайното 3:0Няколко минути преди края на двубоя Стивън Гарен от състава на гостите получи втори жълт и съответно червен картон./БЛИЦ

Срещата по минути тук

ЦСКА – Клифтънвил 3:0
1:0 Виданов (9), 2:0 Маркиньос (72), 3:0 Трифонов (74)
 
 
cska_logo.JPGЦСКА: 12.Иван Караджов, 25.Йордан Минев, 2.Павел Виданов, 6.Джузепе Акуаро, 4.Костадин Стоянов, 24.Александър Тонев (70 - 3.Томи Костадинов),  5.Тодор Янчев,  18. Борис Галчев (85 - 21.Коста Янев), 8.Румен Трифонов, 10.Руи Мигел (57 - 14.Руи Мигел), 28.Маркиньос

 

 

______________.jpgКлифтънвил:
1.Джон Конъли, 3.Роан Сканел (76 - 18.Кириън О'Конър), 4.Бари Холанд, 6.Киърън Донахи, 8.Джордж МакМълан, 9.Крис Сканел, 10.Стивън Гарет, 11.Питър Хътън, 14.Киърън Калдуел, 16.Лиъм Бойс
 
 


София
, “Васил Левски” - 3000 зрители
Съдия: Гедиминас Мазейка (Лит)
Жълти картони: Борис Галчев, Димитър Илиев (ЦСКА), Стивън Гарет (Клифтънвил)
Червен картон: Стивън Гарет (83-Клифтънвил)