ЦСКА е на път да се подсили с още един италианец. Не става въпрос обаче за нападател, който треньорът Павел Дочев чака цяло лято, а за нов защитник. Италианските медии съобщават, че “червените” имат интерес към Марко Еспозито. Той е роден на 8 февруари 1980 година и през последния сезон е играл в Мантова, който е изпаднал в Лега Про (трета дивизия).

 Еспозито (на снимката вдясно) е юноша на гранда Милан, но започва кариерата си в аматьорските дивизии. През 2000 година преминава в Читадела, а три години след това подписва с Анкона, където остава един сезон в Серия “А”. през лятото на 2005 година защитникът преминава в Киево, но е даден под наем на Триестина. През 2005 година отива в Бари, където остава до 2009-а и изиграва общо 103 двубоя в Серия “Б”. През последния сезон играе за Мантова.

Еспозито е прекарал пробен период в полския Висла (Краков) и дори е взел участие в една от контролите на тима – срещу Островиец и е сменен в 74-ата минута. Ако трансферът му в ЦСКА се осъществи, той ще стане третият италианец в тима от Борисовата градина. През това лято в Борисовата градина акостираха Джузепе Акуаро и Фабрицио Грило. Последният обаче се контузи още в началото на подготовката и до момента няма нито една изиграна минута с червената фланелка./БЛИЦ