Димитър Бербатов затвърди отличните впечатления, които остави с играта си в първите две контроли на Манчестър Юнайтед от турнето в САЩ. Българският нападател се разписа тази нощ при загубата от Канзас Сити с 1:2. Митко се разписа от дузпа, която сам спечели и след това реализира. Това бе първо поражение за “червените дяволи” на турнето в Северна Америка, след като преди това биха Селтик с 3:1 (един гол на Бербатов) и Филаделфия (1:0).

Митко се разписа срещу Канзас Сити за 1:1. Родният нападател нахлу мощно в наказателното поле на домакините и бе повален от Джими Конрад. Съдията веднага посочи бялата точка и показа директен червен картон на защитника от Ямайка. Бербатов взе топката и технично я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 1:1.

Сър Алекс Фъргюсън пусна в атака Бербатов и Маме Диуф, а карето в халфовата линия оформиха Луиш Нани, Дарън Гибсън, Пол Скоулс и Гигс. Пред вратаря Бен Еймъс действаха Рафаел, Смолинг, Джони Еванс и Ричи де Лает.

Първите минути преминаха под диктовката на домакините и логично дойде голът на Дейви Арно за 1:0 за Канзас. Той изскочи сам срещу стража на Юнайтед и не сбърка. "Червените дяволи" не се стреснаха и продължиха да разиграват спокойно. В 30-ата минута англичаните сътвориха нещо смислено в атака, но индивидуалният рейд на Нани завърши с неточен шут. В 41-ата минута Гигс пусна към Бербатов и когато той се готвеше да стреля, шпагатът на Джими Конрад го прати на земята. Бербо вкара дузпата, но след още две минути Канзас Сити отново дръпна в резултата. Центриране от корнер намери Кай Камара, а неговият удар с глава срещна гредата и тупна около голлинията. Реферът прецени, че това е гол и почивката дойде при 2:1 за домакините. Преди това обаче Бербатов можеше да вкара втория си гол след пас с пета на Гигс, но топката излезе на сантиметри в аут.

Дори с човек по-малко американците не се притесниха да атакуват и през второто полувреме. Най-доброто положение за Юнайтед пропусна Пол Скоулс, а към края на двубоя Фъргюсън направи няколко смени. Бербатов отстъпи мястото си на Дани Уелбек, но младокът нямаше много възможности да се прояви.

Канзас Сити - Манчестър Юнайтед 2:1
1:0 Арно (10), 1:1 Бербатов (41-дузпа), 2:1 Камара (43)

Съставът на Манчестър Юнайтед:
Еймъс, Рафаел, Смолинг, Еванс, Де Лает, Нани, Скоулс, Гибсън, Гигс, Диуф, Бербатов