Втородивизионният Вихрен нанесе първа загуба на Пирин по време на контролите от лятната подготовка. При официалното си представяне тимът от Сандански се наложи с 3:0. Досега “орлетата” имаха шест поредни победи в проверките.
 
Домакините откриха резултата още в четвъртата минута, след като защитникът Цветелин Радев се възползва от неумела намеса на стража на Пирин Благой Макенджиев, който изпусна топката във вратарското си поле и това позволи на домакините да открият резултата.
 
В 51-ата минута Макенджиев направи невероятно спасяване при удар на Мартин Станчев, но 10 минути по-късно не успя да отрази удар на Антонио Ласков от фаул, който прокара топката през стената. В 65-та минута Диян Молдованов от Пирин получи директен червен картон заради реплика към главния съдия.
 
В 88-ата минута отново вратарска грешка - този път на резервния вратар на Пирин Ганев, позволи на юношата на Вихрен Костадин Николов да оформи крайното 3:0 в полза на домакините.
 
Веднага след мача Йордан Боздански освободи дошлия на проби Деян Димитровски от Македония. Македонецът игра през цялото второ полувреме, но не впечатли треньора на “орлетата”.
 
Официалното представяне на Пирин е в събота (24 юли), от 18:00 ч. на футболната база в Рилци, като съперник ще втородивизионният Ком-Миньор (Берковица). Съществува малка вероятност двубоят да се играе на стадион “Христо Ботев” в Благоевград./БЛИЦ