Интер (Баку) с Петър Златинов в състава си отпадна от Шампионската лига след невероятна драма и загуба с 8:9 при изпълнението на дузпи от полския Лех (Познан) в реванш от втория квалификационен кръг. Топеца игра цял мач за азербайджанския клуб, президент на който е Георги Николов. Българите Живко Желев и Даниел Генов бяха оставени извън групата, а бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо бе на резервната скамейка, но не се появи на терена.

Преди седмица поляците победиха с 1:0 в Азербайджан и очакваха лек реванш, но бяха попарени от гол  на Гиртс Карлонс в 84-ата минута, който прати двубоя в продължения. Петър Златинов стреля, засичайки центрираната отдясно топка, вратарят Которовски я изби, след което Карлонс я довкара.

В продълженията не паднаха нови попадения и се стигна до изпълнението на дузпите. Пръв зад бялата точка за Интер (Баку) застана българският халф Петър Златинов, който пропусна. Последваха още цели 21 удара, като накрая се изредиха всички полеви играчи на двата тима и се стигна до там, че и вратарите трябваше да бият дузпи. Стражът на Лех - Которовски, първо вкара, а след това и хвана удара на колегата си от Баку - Ломая, за да донесе крайния успех на поляците и да хвърли в еуфория зрителите на стадиона в Познан.

При изпълнението на дузпите футболистите бяха толкова уморени от 120-минутната битка, че четирима от тях се контузиха, като единият дори бе изнесен с носилка. /БЛИЦ