Българският шампион Литекс ще срещне словашкия Жилина в Третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Кошмарът на Левски отпреди две години отстрани Биркиркара (Малта) във Втория квалификационен кръг и ще се изправи срещу ловчанлии. Жилина би Биркиркара с 3:0 на реванша и продължава напред с общ резултат 3:1. Попаденията за словаците реализираха Пиачек в 21-ата, Лиетава в 77-ата и Оравец в 90-ата минута.

Литекс ще спори за втора поредна година с отбор, който е отстранил Левски. През лятото на 2009 година “оранжевите” отпаднаха от БАТЕ Борисов, който изхвърли “сините” на прага на групите на Шампионската лига през 2008-а. Сега Литекс ще се изправи срещу Жилина, който отстрани Левски през 2008 година, но за Купата на УЕФА.

"Оранжевите" вчера отстраниха Рудар (Черна гора), след като победиха на реванша в Подгорица с 4:0. В първия мач в Ловеч българският шампион бе спечелил с 1:0.

Първият мач между Литекс и Жилина е на 27 юли (вторник) в Ловеч от 20,00 часа. Главен рефер ще бъде Кристин Якобсен от Исландия. Реваншът е назначен за 3 август, но все още не е определен началният час./БЛИЦ