България остава без стадиони. От европейската централа са пратили писмо, в което пише, че от 1 януари 2012 година стадионите в страната ще бъдат затворени. В БФС крият, което обаче не може да промени факта, че на "Васил Левски" вече няма да се играят нито квалификации за европейски и световни първенства, нито евротурнири. От "Иван Асен" може да мълчат, но чиновниците в УЕФА говорят.

Грузинският делегат на мача Литекс - Рудар Дейвид Петриашвили разкри интересни подробности за българските стадиони. "Васил Левски" не отговаря на 153 изисквания за получаване на лиценз. Предписанията за "Българска армия" са над 400, а тези за "Георги Аспарухов" - към стотина, пише “7 дни спорт” в днешния си брой. Същото е положението и с уж бижуто на Митко Събев в бургаския квартал "Лазур". Оказа се, че откакто взе стадиона от Христо Порточанов, олигархът не е направил нищо по отношение на подобрението на съоръжението според предписанията от УЕФА. Дори от паркинга пред стадиона е завзето място за други цели.

На практика след 17 месеца единственото място, което ще отговаря сто процента на изискванията на УЕФА е ремонтиращият се стадион в Ловеч. Това е причината Гриша Ганчев да нареди спешен ремонт. Край Покрития мост имат още година време да вдигнат сектор "В" и ъгловите сектори, да изместят местата за инвалиди и да измислят още 500 места за журналисти. След тези подобрения съоръжението в Ловеч ще е единственото у нас, което може да посрещне двубои от най-висок ранг.

Така, ако Станимир Стоилов не иска да се връща там, където приключи кариерата му като клубен треньор, ще трябва през 2012 година да избере...Белград. Дилемата пред родните грандове Левски и ЦСКА е същата, тъй като и те ще имат проблеми с мачовете си в евротурнирите./БЛИЦ