Благодетелят на Литекс Гриша Ганчев изрази желание националният отбор да играе домакинските си мачове в Ловеч. Както е известно, до 2 години Националният стадион “Васил Левски” няма да отговаря на изискванията и “лъвовете” трябва да търсят ново място за двубоите.

“Когато завършим ремонта на стадиона, националите нека заповядат. Но само, когато го завършим”, заяви босът на ловчанлии.

След последните ремонтни дейности през зимата съоръжението на Литекс ще е за около 12-14 хиляди зрители. Малко над 5 милиона лева ще излезе на Гриша Ганчев ремонта на съоръжението, пише “7 дни спорт”. След него обаче то ще се сдобие с категория 4 звезди, позволяваща му да приема мачове до 1/2-финал в двата европейски турнира.

Подобен ценз няма да имат нито "Васил Левски", нито "Георги Аспарухов", нито "Нефтохимик". Лошото е, че УЕФА отнема всякакви преференции при лицензирането на стадиона, ако в съответната държава вече има съоръжение от по-висок клас. Така, ако Градският стадион в Ловеч вземе 4 звезди, в София трябва да направят поне същите подобрения, за да се надяват на подобно ниво. Това обаче е загробващо финансово изискване. Още преди година пресметнаха, че в националния стадион трябва да се инвестират над 22 милиона лева, за да може той да отговори напълно на изискванията на УЕФА./БЛИЦ