Българската звезда на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов изигра много силен мач в първата контрола от турнето в Северна Америка. "Червените дяволи" се изправиха срещу Селтик в Торонто и спечелиха с 3:1, а Митко се отличи с гол и две асистенции като остана на терена през всичките 90 минути. Той откри резултата в 34-ата минута, а Самарас изравни в 61-ата от дузпа. Уелбек отново изведе Юнайтед напред в 80-ата минута, а крайното 3:1 за Манчестър Юнайтед бе оформено от Клевърли в 85-ата минута.

През първото полувреме “червените дяволи” имаха пълно надмощие. В 34-ата минута Бербо получи отлично центриране от Диуф, овладя около точката на дузпата и с мощен удар не остави никакви шансове на вратаря.

През втората част Селтик действаше доста по-активно. Първо гол на шотландците бе отменен, а при контраатака в 61-ата минута Смолинг събори нападател на "детелините" в наказателното поле и Самарас от дузпа възстанови равенството.

В 80-ата минута Бербатов се възползва от хубав извеждащ пас, напредна и хитро изведе Уелбек на стрелкова позиция, който вкара за 2:1. Крайното 3:1 за Юнайтед оформи Клевърли с далечен изстрел и рикошет в защитник, а Берба участва в двойното подаване преди головия удар.

Следващият мач на Юнайтед от турнето в Северна Америка е на 21 юли срещу американския Филаделфия Юниън./БЛИЦ

Селтик - Манчестър Юнайтед 1:3
0:1 Бербатов (34), 1:1 Самарас (61-дузпа), 1:2 Уелбек (80), 1:3 Клевърли (85)

Манчестър Юнайтед:
Ван дер Сар, Рафаел, Смолинг, Еванс, Фабио, Флетчър, Обертан, Скоулс, Гигс, Бербатов, Диуф
(Браун, Клевърли, О`Шей, Гибсън, Уелбек, Македа, Де Лаек)