Петер Солберг (Норвегия) и Дани Сордо (Испания) спечелиха първите два етапа от Рали България, което е кръг от Световния рали шампионат (WRC). Солберг финишира с най-добро време в първия етап “Мухово 1” с дължина 29,53 км - 15:29.7 минути. Даниел Сордо със Ситроен бе с 0.9 сек. по-бавен от Солберг. Този път легендарният Себастиан Льоб остана на четвърто място, като бе изпреварен от младия французин Себастиан Ожие.

Във втория етап за деня “Славовица 1” с дължина 17,70 километра най-бърз бе Дани Сордо (Испания) със Ситроен. Той спря хронометрите на 9:23,2 минути и изпревари Петер Солберг с 33,4 секунди. На трето място остана Себастиан Льоб с време 9:26,3, на 39,9 секунди зад съотборника си в Ситроен Сордо.

Преди последните два етапа от Рали България лидер в генералното класиране на Рали България продължава да бъде шесткратният световен шампион Себастиан Льоб със Ситроен. Той има общо време 2:37:50,2 часа. На второ място е съотборникът му Дани Сордо, който е на 33,4 секунди, трети е Петер Солберг – на 39,9 секунди зад Льоб. Именно между Сордо и Солберг ще бъде битката за второто място в генералното класиране.

Най-добре от българите за момента се движи Тодор Славов, който заема 16-о място в генералното класиране преди последните два етапа. Той е на почти 20 минути изоставане от Льоб./БЛИЦ