Норвежецът Петер Солберг спечели осмия етап на Рали България, който тази година за първи път в историята си е част от Световния рали шампионат (WRC). Той измина етап “Сестримо” с дължина 27,46 километра за 16:19,5 минути и изпревари останалия на второ място Себастиан Льоб с 9,8 секунди. Французинът, който спечели първите пет етапа, продължава да води в генералното класиране с време 1:48:50,5 часа и оставя зад себе си съотборника в Ситроен Дани Сордо на 33,9 секунди.

Трети в днешния осми етап остана Себастиан Ожие от втория заводски тим на Ситроен – Ситроен Джуниър. Първият финиширал български екипаж е Петър Гьошев/Димитър Спасов. Те са на 12-о място с време 17:48,3 минути, на около 1 минута и половина зад победителя в етапа Петер Солберг. Гьошев е 12-и и в генералното класиране – на малко повече от 10 минути зад Себастиан Льоб.

До края на деня остават още два етапа - Пещера и Любница, с което завършва състезателния ден. Утре са последните 4 етапа, а финалът е около 14,00  часа на Боровец./БЛИЦ