Българският национален отбор по волейбол трябва на всяка цена да победи Бразилия, ако иска да се класира за финалната фаза в Кордоба (Аржентина). Момчетата на Силвано Пранди вчера загубиха с 1:3 гейма, а днес във Варна е втората среща. Нашите задължително трябва да гонят успеха, независимо с какъв резултат – 3:0, 3:1 или 3:2 гейма. Това стана ясно, след като в група “В” Сърбия би Италия с 3:2 гейма в мач със съмнение за феър плей. “Адзурите” поведоха с 2:0 гейма и на практика се класираха за финалната фаза, след което домакините обърнаха резултата до 3:2.

Така западните ни съседи събраха 26 точки, а България има 25. Само при победа, която ще ни даде 3 точки (б.р. – при победа с 3:0 или 3:1) или 2 точки (б.р. – при победа с 3:2 гейма), ще играем във финалите в Аржентина и ще изпреварим сърбите като най-добър втори отбор от всички четири групи.

Загуба днес от Бразилия с всякакъв резултат, дори и с 2:3 гейма означава, че България няма как да се класира за последната фаза. Дори и да загубим с 2:3 и вземем една точка, ще се изравним със сърбите – по 26. Те обаче ще имат в актива си 9 успеха и 3 поражения, а ние ще имаме 8 победи и 4 загуби. Следващият критерии при равни точки е броят на победите, а това ще бъде в наш ущърб./БЛИЦ