Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже Силвано Пранди бе доволен след убедителната победа над Холандия с 3:0 гейма. Последните два мача на нашите са срещу Бразилия и след тях ще се реши крайното класиране в група “А” на Световната лига.

“Дойде времето за нашите решителни срещи в световната волейболна лига. Тимът ни е зареден позитивно и добре подготвен. Щабът ни работи сериозно за мачовете с Холандия и Бразилия. Момчетата са готови да изиграят мачовете по най-добрия начин. Подготвени сме и през следващите два дни ще се опитаме да достигнем максималната си форма. Зная, че публиката във Варна и България очаква тези мачове с голям интерес. Вярвам, че предстоят най-хубавите моменти за българския тим”, каза Пранди.

"Поздравявам Холандия. Знам, че е трудно да се приемат поздрави след загуба. Доволен съм и съм щастлив от победата. Наложи се да поемаме рискове, страдахме, възстановявахме се, падахме и се издигахме. Променяхме схемата, правихме смени, използвахме повече играчи, наложи се да рискуваме. Всичко това прави победата още по-сладка”, завърши италианецът./БЛИЦ