Черногорският първенец Рудар (Плевля) е най-вероятният съперник на Литекс във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, след като се наложи с 3:0 над Тре Фиори от Сан Марино в първи мач от първия предварителен кръг на турнира.
 
Два гола за 10 минути в последната част на първото полувреме, реализирани от Нермин Усени и Неделко Влахович, дадоха предимство на черногорския тим в Серавале. Ивица Йованович добави трети гол в добавеното време на мача и даде на тима на Небойша Вигниевич сериозен аванс преди реванша на 7 юли.
 
Рудар проби защитата на шампиона на Сан Марино в 31-ата минута, когато Усени засече центриране на Данило Томич и по този начин реализира историческия първи гол за клуба си в Шампионската лига. Вляхович удвои с глава преди края на първото полувреме, а Йованович се разписа в петата минута на добавеното време на мача.
 
“Знаехме, че се изправяме срещу съперник, който е по-силен от нас. Имахме нещастието да допуснем два гола през първото полувреме, въпреки че не дадохме на противника възможност да създаде истински опасности пред нашата врата”, заяви треньорът на Тре Фиори Флориано Спериндио./БЛИЦ