Съперникът на България в евроквалификациите за Евро 2012 Черна гора няма да може разчита на титулярния си вратар Вукашин Полексич в мачовете срещу “лъвовете”.
 
Полексич е един от двамата играчи на Дебрецен, чиито права бяха спрени от УЕФА. Унгарският тим игра в груповата фаза на Шампионската лига през миналия сезон, след като отстрани Левски.
 
Състезателните права на Полексич са спрени до 30 юни 2012 г., а защитникът Норберт Месарош няма право да играе до 31 декември 2011 г. Двамата трябва да платят глоби съответно в размер на 10 000 и 7000 евро.
 
Двамата играчи са признати за виновни в манипулиране на резултата при загубата на Дебрецен с 3:4 от Фиорентина. Служителите на УЕФА са стигнали до заключението, след като са разпитали 8 играчи на унгарския клуб.
 
Ръководството на Дебрецен обжалва наказанието, но според запознати няма шанс наказанието на Полексич и Месарош да бъде отменено. Това означава, че Вукашин Полексич няма да играе срещу България на 7 септември в София и на 4 юни 2011 в Подгорица./БЛИЦ