Павел Дочев дебютира със загуба начело на ЦСКА. Отборът падна от Интер (Баку) с 0:1 в първата си контрола от лятната подготовка. Единственото попадение реализира бившият играч на ЦСКА и Литекс Петър Златинов от спорна дузпа в 50-ата минута. Съдията Антон Генов изгони друг българин в състава на Интер (Баку) -Живко Желев, който направи дебют за тима от Азербайджан.

Скандали белязаха края на първото полувреме на двубоя в Самоков. Агитка на ЦСКА разпъна транспарант с надпис: “Боклуджийчета (б.а. – правилното е боклукчийчета), в нашите 10 лева ли се огледахте?” Повод за позицията на привържениците е поскъпването на билетите от новия сезон. Както е известно, от есента ръководството на ЦСКА увеличи значително цените на билетите и абонаментните карти. Така за сектор "Г" например феновете ще плащат по 10 лева.

Феновете взривиха стадиони с над 30 бомбички, запалиха и димки, което наложи Антон Генов да свири края на първата част секунди по-рано. Полицаи отведоха част от феновете на “армейците”. Свидетели на случката станаха един от собствениците на клуба Иво Иванов, изпълнителният директор Венци Живков и Димитър Пенев. Другият бос на ЦСКА – Димитър Борисов, е по бизнес дела в САЩ.

На трибуните на стадиона в Самоков бе главният скаут на полския Лех (Познан) Анджей Юсковяк. БЛИЦ още вчера първи ви съобщи, че съгледвач на поляците ще присъства на двубоя, за да наблюдава играчи на "червените".

Новият треньор на ЦСКА пусна като титуляри и трите нови попълнения – Джузепе Акуаро, Грегъри Нелсън и Уилям Тиеро. В защита Виданов игра като десен бек, Костадин Стоянов и Акуаро действаха в центъра, а Румен Трифонов – отляво. Опорни халфове бяха Николай Манчев и Уилям Тиеро, на десния фланг действаше Александър Тонев, а отляво – Грегъри Нелсън. Атаката водеха Руи Мигел и Дормушали Саидходжа.

През първото полувреме футболистите на ЦСКА имаха положения, но не толкова чисти и с нищо не застрашиха вратата на гостите от Интер (Баку). В състава на шампиона на Азербайджан личаха имената на бившия бранител на “червените” Фелипе Машадо, Петър Златинов и Живко Желев. В 13-ата минута Одзикадзе тресна гредата зад Иван Караджов. В 19-ата минута Саидходжа излезе сам срещу вратаря на гостите, стреля от 10 метра, но Ломая показа рефлекс и изби в корнер. В 23-ата минута Грегъри Нелсън изведе зад защитата Руи Мигел, но португалецът отново се забави и бранител на Интер успя да избие в корнер.

В началото на второто полувреме Маркиньос центрира в наказателното поле на Интер, след което влезлия на почивката Живко Желев игра с глава и след това топката срещна гредата. В 49-ата минута Румен Трифонов върна топката към своя вратар Чавдаров, тя тупна пред него и го прехвърли, след което се запъти към мрежата, но стражът успя с крак да я избие. В 50-ата минута новото попълнение на ЦСКА Тиеро събори в наказателното поле Чердоганов и Антон Генов даде малко пресилена дузпа. Бившият играч на “червените” и Литекс Петър Златинов бе точен от бялата точка с техничен удар в долния ляв ъгъл на вратата на Чавдаров. В 69-ата минута влезлият като резерва Атанас Зехиров бе изведен зад отбраната на Интер, но се забави и след изстрела му вратарят изби в корнер. В 84-ата минута при дебюта си за Интер (Баку) Живко Желев спря топката с ръка при атака на ЦСКА и Антон Генов му показа втори жълт и респективно червен картон. На мястото на бившия футболист на Литекс в игра се появи друг негов съотборник. Три минути по-късно Акуаро стреля с красива странична ножица след центриране от пряк свободен удар, но Ломая отново показа рефлекс и изби в корнер./БЛИЦ

Мачът по минути тук

ЦСКА - Интер (Баку) 0:1
0:1 Петър Златинов (50-дузпа)

ЦСКА: 12.Иван Караджов (46 - 1.Здравко Чавдаров), 8.Румен Трифонов (70 - 33.Кристиян Велинов), 4.Костадин Стоянов, 6.Джузепе Акуаро, 2.Павел Виданов (к) (70 - 11.Мартин Дечев), 20.Николай Манчев (46 - Борис Галчев), 3.Уилям Тиеро (62 - 30.Томислав Костадинов), 14.Грегъри Нелсън (62 - 17.Атанас Зехиров), 24.Александър Тонев (46 - 28.Маркиньос), 99.Дормушали Саидходжа (46 - Елиот Гранден), 10.Руи Мигел (46 - 15.Димитър Илиев)
Резерви: 1.Здравко Чавдаров, 33.Кристиян Велинов, 18.Борис Галчев, 11.Мартин Дечев, 88.Елиот Гранден, 30.Томислав Костадинов, 17.Атанас Зехиров, 15.Димитър Илиев, 28.Маркиньос

Интер (Баку): 1.Ломая, 15.Левин, 4.Асиори, 30.Мджаванидзе, 84.Филипе Машадо, 8.Чердоганов, 13.Червенка, 10.Рубинс, 19.Одзикадзе, 2.Джил, 20.Карлсонс
Резерви: Салахар, 27.Абрамидзе, 33.Павлис, 17.Ролстван, 11.Тофикс, 28.Басана, 29.Живко Желев, 14.Петър Златинов

Съдия: Антон Генов
Стадион:
 "Искър", Самоков
Жълти картони: Костадин Стоянов (ЦСКА);  Джил, Живко Желев (Интер Баку)
Червен картон: Живко Желев (84-Интер Баку)