Цветана Пиронкова постигна една от най-значимите победи в кариерата си и за първи път мина втория кръг на турнир от “Големия Шлем”. Българката победи с 6:3, 6:4 силната рускиня Вера Душевина на “Уимбълдън”.

Срещата започна неприятно и Пиронкова допусна пробив още в първия гейм, след което Душевина поведе с 2:0. Цветана успя да спечели второто си подаване и да намали. При 2:3 върна пробива, след което го затвърди и поведе с 4:3. Цвети спечели следващите два гейма и поведе с 1:0 сета.

Вторият сет започна с разменени геймове, а при 1:1 нашето момиче проби, след което дръпна с 3:1. До края тя не изпусна инициативата и не даде шанс на 56-ата в света да се върне в мача, който продължи по-малко от час и половина.

Българката направи 25 непредизвикани грешки, но и 29 уинъра. Тя успя да вкара 60 процента първи сервис и добави 4 аса. В третия кръг пловдивчанката ще играе с друга рускиня - Реджина Куликова. Двете не са се срещали досега, а 21-годишната Куликова е номер 69 в ранглистата.

В кариерата си Цветана има 19 участия на турнири от “Големия Шлем”, като досега бе минавала първия кръг осем пъти, но никога не бе преодолявала втората си съперничка./БЛИЦ

Всички резултати при мъжете тук
Всички резултати при жените тук