Проблеми се стовариха на главата на наставника на Несебър Георги Василев преди решаващия бараж за влизане в "А" група. В неделя от 17:00 часа на стадион "Берое" "делфините" излизат срещу Академик (Сф), за да се определи кой от двата тима ще играе в елита от есента.

Поради контузии от участие в баража отпадат общо трима основни футболисти на Несебър. Това са оперираният Атанас Рибарски, нападателят Запрян Иванов, който страда от разтежение. Третият, който е аут от сметките на Гочето, е Весислав Илчев. Преди дни футболистът претърпя операция на дясната ръка, която счупи по време на мача с Любимец. Заради натрупани жълти картони аут от групата е наказаният за един мач Марсел Еламе.

"Никак не ми е приятно да съм за втори път на бараж (б.р. - като треньор на Нафтекс губи с 0:1 от Видима-Раковски през сезон 2007/08). Но така се стече първенството. Знаете, че от зимата съм в отбора и трябваше в движение да се коригират доста неща в играта, дисциплината и в спортно-техническо отношение. Затова и допуснахме някои колебания в играта и завършихме на второ място в шампионата. Сега ни предстои бараж с Академик. Това е отбор с добър потенциал и възможности. Очаква ни труден двубой и за двата тима. При такива срещи, в които отборите са с изравнени възможности, от голяма значение е дозата шанс и късмет", заяви Гочето преди сблъсъка.

От днес отборът на Несебър е в Стара Загора. Преди сблъсъка с Академик избраниците на Георги Василев ще направят две тренировки на стадиона под Аязмото. /БЛИЦ