Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че уважава решението на Димитър Бербатов. Вчера нападателят на Манчестър Юнайтед официално обяви, че се отказва от националния отбор.

"Нямах възможност да гледам пресконференцията му вчера, защото не бях в България. Решение като решение. Взел го е от чисто човешки план. Той е най-добрият български футболист в момента. Не отричам, че съм критикувал Бербатов за играта му. Когато се е налагало, съм го правил", заяви Лечков, който се завърна от Германия, където наблюдава финала в Лига Европа и взе участие в заседание на една от комисиите на УЕФА.

"Пожелавам му много успехи с отбора в който играе. Желая му да остане в Манчестър Юнайтед", добави пред btv кметът на Сливен.

Героят от САЩ`94 коментира и думите на Бербо, когато в края на вчерашната си пресконференция Митко намекна, че след няколко години може да стане президент на БФС.

"Бербатов да си предлага офертите, когато се откаже от футбола. Не мога да разбера какво не му е наред на футбола ни? Националите са добре осигурени. Не виждам кое нещо в България е по-добре, че да коментираме състоянието на футбола ни", разпалено заяви Лечков.

"Футболът може без всеки, и без Марадона даже", завърши Лечков. /БЛИЦ