Информационна агенция БЛИЦ още на 15 март, понеделник, в 19 часа публикува новината за голямата вероятност Димитър Бербатов да се откаже от националния отбор. Тогава никой не обърна внимание на вестта, но ето, че два месеца по-късно тя се потвърди. Всъщност още вчера ние знаехме какво ще обяви Митко на историческата пресконференция днес и единствени в медийното пространство анонсирахме, че ще чуем повече от интересна новина. Не пожелахме да разкриваме нейната същност, за да оставим "топката в краката" на Бербо.

В крайна сметка Димитър е категоричен и поне на този етап е напълно сигурен, че никога повече няма да облече националната фланелка. Има обаче доста примери, особено в европейския футбол, когато дадена звезда обявява, че се оттегля от “А” тима на страната си, а впоследствие се завръща на терена, за да поведе своите.
 
Междувременно стана ясно, че Митко твърдо е решил да завърши кариерата си в ЦСКА. Тази тема не беше дискутирана на днешната пресконференция, но нападателят е категоричен, че след две-три години отново ще облече, макар и само за един полусезон, червената фланелка.