Официалният сайт на Манчестър Юнайтед отрази оттеглянето на Митко Бербатов от националния отбор. Минути след пресконференцията на голмайстора в София, сайтът постави новината на водещо място със заглавие “Бербатов напусна България.”

“29-годишният капитан и рекордьор по вкарани голове за България се отказа от националния тим на страната си. Той свика медиите на Националния отбор “Васил Левски” и заяви: “Беше трудно решение, но понякога трябва да се вземат трудни решения”, пише официалният сайт на “червените дяволи”.

Сайтът пише още, че Бербатов се присъединява към съотборниците си от Манчестър – Пол Скоулс (Англия), Райън Гигс (Уелс) и Едвин ван дер Сар (Холандия), които също се отказали от националния си отбор.

Част от авторитетните издания на Острова, сред които “Скай Спортс”, “Спортинглайф” и “Дейли Мейл” също отразиха отказването на Митко от националния отбор.

Още вчера БЛИЦ оповести, че на пресконференцията ще бъде разкрита любопитна информация, свързана с Бербатов.

Тогава не пожелахме да разкриваме същността на новината, за да оставим "топката в краката" на Бербо. Заради появилите се днес спекулации решихме, че няма смисъл повече да крием целта за свикването на извънредната среща с медиите./БЛИЦ