Директорът на националните отбори Наско Сираков заяви, че е знаел още преди 2 месеца, че Бербатов ще се откаже от националния отбор.

“Той сподели с нас още преди мача с Полша, така че за мен не е изненада. Това не е някакво решение, плод на емоционалност или спонтанност, това е дълбоко обмислено решение, с което трябва да се съобразим. Той е играч, който е дал изключително много на националния отбор и на българския футбол. Идва един момент, в който е решил, че трябва да каже край. Да го поздравим и да му пожелаем успех в клубния отбор”, каза Наско Сираков.

“В един национален отбор, когато дълго няма успехи, когато футболистите са подложени на дълбоки критики, къде нормални, къде значително пресилени, при всички положения има наслагване на негативизъм. Надявам се в следващите квалификации футболистите да дадат най-доброто от себе си да почувстват любовта и обичта на хората към тях. Най-нормалното е всички да са имали респект от него, но чак притеснение не вярвам.

Мисля, че много трудно може да замести играч като Бербатов. Само отборът като колектив може да направи така, че да не се усеща липсата на водещите фигури в тима”, допълни Наско.

“За мен Митко постъпи изключително коректно. Още веднъж казвам - за мен и за националния селекционер това не е изненада, ние знаехме още преди два месеца.”, завърши директорът на националните отбори.

Още вчера БЛИЦ оповести, че на пресконференцията ще бъде разкрита любопитна информация, свързана с Бербатов.

Тогава не пожелахме да разкриваме същността на новината, за да оставим "топката в краката" на Бербо. Заради появилите се днес спекулации решихме, че няма смисъл повече да крием целта за свикването на извънредната среща с медиите./БЛИЦ