Димитър Бербатов обяви официално, че се отказва от националния отбор. Пресконференцията му започна точно в 13,07 минути и продължи около 1 час.

"Събирали сме се по-добри поводи, този сега не е такъв. Отказвам се. Стигнах до това  решение, макар и трудно. Дойде този момент в живота ми", бяха първите думи на звездата.

"Чувствам се изморен, чувствам се изчерпан за националния отбор. Сигурно за доста хора съм лигльо. Каквото и да кажа - едни ще го приемат, други - не. Не се чувствам длъжен да обяснявам, но го правя от уважение. Имам план, който следвам, независимо от мнението на околните. Аз съм силен човек, сам съм си шеф и взимам напълно самостоятелно решенията си. Има фактори и причини, които когато се съберат, човек си казва стига толкова", допълни голмайсторът.

Бербатов разкри, че половин час преди пресконференцията е уведомил Станимир Стоилов за своето решение: „Информирах Станимир Стоилов, той е много добър треньор и мисля, че по най-бързия начин трябва да си тръгне от България и да поеме чуждестранен отбор, за да развие качествата си.”

Още вчера БЛИЦ оповести, че на пресконференцията ще бъде разкрита любопитна информация, свързана с Бербатов.

Тогава не пожелахме да разкриваме същността на новината, за да оставим "топката в краката" на Бербо. Заради появилите се днес спекулации решихме, че няма смисъл повече да крием целта за свикването на извънредната среща с медиите./БЛИЦ