Българският национал Димитър Бербатов със сигурност ще се завърне в Германия през следващия сезон, убедена е местната преса. Според немските издания Бербо ще премине в шампиона Байерн.

Самата информация за интерес на баварците към нападателя на Манчестър Юнайтед не е нова и с нея се спекули от близо месец. До момента повод за това даваше единствено изказване на Луис ван Гаал, че винаги е харесвал играта на българина. Грандът от Мюнхен имаше желание да вземе Митко и в момента, когато той договаряше преминаването си на "Олд Трафорд" през 2008 г.

Според днешните издания в Германия Байерн вече е готов с оферта от 14 милиона паунда за Бербатов. Ръководството на баварците обаче ще изчака изиграването на финала на Шампионската лига срещу Интер и едва тогава ще направи постъпки за осъществяване на трансфера.

Немските медии изразяват увереност, че шампионите на страната няма да срещнат сериозна конкуренция от страна на италианския Милан. Според тях Бербатов със сигурност ще предпочете завръщане в Германия, а не трансфер в италианската Серия “А”./БЛИЦ