За втори пореден сезон Димитър Бербатов записа участие в 43 мача за Манчестър Юнайтед във всички турнири. Единствено в БЛИЦ имате възможност да следите подробната статистика за представянето на Митко с екипа на "червените дяволи".

Със сигурност миналият сезон бе по-успешен за българския нападател. Сега Бербо и съотборниците му изпуснаха титлата и пропуснаха да направят Манчестър Юнайтед шампион на Англия за четвърта поредна година.

Единственият трофей, който "червените дяволи" извоюваха сега, бе "Карлинг Къп". На 28 февруари Митко и съотборниците му победиха на финала на "Уембли" с 2:1 Астън Вила, след като губеха с 0:1.

През миналия сезон Митко и компания грабнаха не само шампионската титла, а и "Карлинг Къп", както и станаха световен клубен първенец.

Тогава българският нападател се отчете с 14 попадения (4 от които бяха в Шампионската лига), а сега вкара с две по-малко - 12 (всичките във Висшата лига).

Неприятното за Бербо е, че този сезон така и не можа да се разпише във вратата на някой от челниците в Англия. Евертън е тимът, класиран най-високо (на осмото място), на когото Бербо вкара. За сравнение ще припомним, че през миналия сезон българинът наказа Челси и Тотнъм.

Сега Митко отбеляза и на трите изпадащи отбора - Бърнли, Хъл Сити и Портсмут. И асистенциите на Митко през миналия сезон бяха повече в сравнение с този - 10:6.

На кои отбори вкара Бербо този сезон

Отбор Голове
Уигън 2
Болтън 2
Евертън 1
Фулъм 1
Сток Сити 1
Съндърланд 1
Блекбърн 1
Бърнли 1
Хъл Сити 1
Портсмут 1

Кога вкара Бербо този сезон

Период Гол
0-15 няма гол
16-30 1
31-45 няма гол
46-65 7
66-75 1
76-90 3

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЕРБО С ЕКИПА НА ЮНАЙТЕД ЗА СЕЗОН 2009/10

ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЕРБО С ЕКИПА НА ЮНАЙТЕД ЗА СЕЗОН 2008/09