Рилски спортист започна плейофите в Националната баскетболна лига с много трудна, но и много сладка победа. "Скиорите" взеха гостуването на Ямбол със 73:72 и отнеха домакинското предимство на съперника си. Мачът бе оспорван през цялото време, с изключение на няколко минути през втората част, когато домакините имаха двуцифрена преднина. В крайна сметка гостите успяха да обърнат резултата и да спечелят двубоя.

Само преди четири дни Ямбол спечели в Самоков. Като че ли днес това изигра лоша шега на отбора. Гостите пък бяха без капитана си Александър Груев и центъра Дейвид Бърджис.

В сряда двата тима се срещат отново, но в "Арена Самоков". Ако Рилски спортист спечели, ще се класира на полуфинал за втора поредна година, докато баскетболистите от Ямбол ще търсят победа, за да върнат серията в своята зала за трети решителен мач.

Яне Петровски изигра много силен мач за победителите. Македонецът замести по най-добрия начин капитанът Сашо Груев и завърши мача с 23 точки. Симеон Найденов вкара 15 точки, а Травис Питърсън добави 13. За домакините от Ямбол Златко Гоцевски се отчете с 22, Станислав Говедаров вкара 13 точки, а по 10 добавиха Юлиян Радионов и Павел Маринов. /БЛИЦ