Ливърпул понесе ново разочарование, след като не успя да се класира на финала в турнира Лига Европа. Мърсисайдци победиха с 2:1 след продължения Атлетико (Мадрид) в полуфинал-реванш, но това се оказа недостатъчно. В първата среща “дюшекчиите” спечелиха с 1:0 и с общ резултат 2:2, но с повече вкарани голове на чужд терен, се класираха на финала. В спор за трофея Атлетико ще срещне английския Фулъм, а двубоят е на стадиона на Хамбургер на 12 май. По-рано вечерта англичаните отстраниха немския Хамбургер след победа с 2:1 в полуфинала-реванш между двата тима.

На „Анфийлд” още от началото на мача домакините натиснаха съперника. Още в 10-ата секунда Бенаюн получи топката вдясно в наказателното поле, би по диагонал, но вратарят на Атлетико Де Хеа спаси. В 19-ата минута Раул Гарсия от състава на Атлетико стреля извън наказателното поле, но Пепе Рейна изби. В 28-ата минута Серхио Агуеро се възползва от добър пас отляво и отлично преодоля Рейна, но от малък ъгъл не можа да центрира добре. Малко след това домакините стигнаха до гол, който обаче не бе зачетен. Джерард центрира перфектно и Агер с глава вкара във вратата на Де Хеа, но при паса имаше засада.

В 44-ата минута Алберто Акуилани откри за Ливърпул. След тъч, Бенаюн пое топката, преодоля съперник отдясно и от аутлинията върна топката в наказателното поле, където Акуилани я засече перфектно от воле и не остави шансове за реакция на Де Хеа.

През втората част на мача двата отбора по-скоро внимаваха да не допуснат голове, отколкото да вкарат и така в крайна сметка не се стигна до ново попадение. Редовното време завърши при резултат 1:0 за Ливърпул, което прати срещата в две продължения. В 95-ата минута Ливърпул стигна до втори гол. Лукас по брилянтен начин изведе Бенаюн отляво на наказателното поле и той с диагонален удар преодоля Де Хеа за 2:0.

След гола на англичаните, Атлетико се втурна в атака, тъй като само един гол щеше да бъде достатъчен за класирането им на финал. Още в 102-ата минута Хосе Антонио Рейес се пребори за топката с Глен Джонсън и центрира добре пред наказателното поле, където оставен непокрит бе Диего Форлан. Нападателят без никакъв проблем прати топката във вратата на домакините за 1:2.

През второто продължение Ливърпул атакуваше, а Атлетико се отбраняваше и затрудняваше Рейна на контраатаки. Мърсисайдци обаче не можаха да стигнат до нов гол и така отпаднаха от турнира, като пропуснаха единствената си възможност за трофей през сезона./БЛИЦ

Ливърпул – Атлетико (Мадрид) 2:1 след продължения (1:0 в редовното време)
(в първата среща 0:1)
1:0 Алберто Акуилани (44), 2:0 Йоси Бенаюн (94), 2:1 Диего Форлан (103)

Ливърпул: Пепе Рейна, Даниел Агер, Алберто Акуилани (89 - Ел Жар), Джейми Карагър, Глен Джонсън, Хавиер Масчерано (110 - Деген), Лукас Лейва, Стивън Джерард, Йоси Бенаюн (114 - Пачеко), Райън Бабел, Давид Н`Гог

Атлетико (Мадрид): Давид де Хеа, Валера, Луис Переа, Антонио Лопес, Алваро Домингес, Шимао Саброса, Пауло Асунсао (99 - Хурадо), Раул Гарсия, Хосе Антонио Рейес, Диего Форлан (117 - Камачо), Серхио Агуеро (120 - Салвио)

Стадион: „Анфилд”
Съдия:
Тере Хауге (Норвегия)
Жълти картони:
Джерард, Акуилани, Карагър (Ливърпул); Асунсао, Валера, Домингес (Атлетико)