Българският зрител вече ще наблюдава по-голяма част от мачовете във Висшата английска лига на друг канал. От 30 април стартира Нова Спорт, която ще се излъчва на мястото на ММ. По Диема 2 повече няма да се предават двубои от английското първенство. Диема пък ще пуска само най-интересната среща и по-специално тези на Манчестър Юнайтед с Димитър Бербатов. Останалите мачове ще гледаме по Нова Спорт. Така например гостуването на “червените дяволи” в Съндърланд на 2 май ще бъде излъчено по Диема и въпреки че Ливърпул – Челси, които играят в същия ден, да е най-интригуващият двубой, той ще бъде показан по Нова Спорт.

БЛИЦ припомня, че собственикът на Диемите - скандинавската компания Modern Times Group (MTG), купи Нова телевизия. Именно на шведите е идеята за създаването на спортен канал, в който ще бъдат излъчвани не само футболни срещи. Така например по Нова Спорт ще наблюдаваме световното първенство по хокей на лед, което стартира от 7 до 23 май в Германия, както и редица състезания по лека атлетика. От есента ще гледаме турнира за купата на Германия по футбол плюс всички приятелски срещи на немския национален отбор.
От Диема в Нова Спорт ще се прехвърлят всички предавания, свързани с Висшата английска лига. Екипът на новия спортен канал ще бъде същият – този, който и сега работи в Диемите./БЛИЦ