Балкан отказа Рилски спортист от третото място в редовния сезон в НБЛ, след като тимът от Ботевград се наложи над самоковци със 100:88. Това бе четвърти успех за Балкан от четири мача срещу Рилецо в първенството този сезон.

Сега Рилски спортист трябва да бие два пъти до края, включително в последния кръг Ямбол, и да се надява ямболии да паднат от Левски в следващия си мач, за да завърши на четвърто място. То би дало домакинско предимство на тима в плейофите.

Балкан пък се нуждае от една победа, за сигурно място сред първите четири, и в същото време при един успех ще чака една загуба на Ямбол, за да е трети.

Иван Лилов бе най-резултатния в мача с 24 точки. Освен това той добави и 6 борби и 5 асистенции за Балкан. Георги Давидов завърши с 22 точки, а Йордан Бозов добави 21 за важния успех на тима. Във втори пореден мач Ценко Наков се включи много успешно и приключи с 14 точки и 7 асистенции, като вкара 4 тройки от 4 опита през второто полувреме.

Богдан Боев изигра добър мач и стана най-резултатен за Рилски спортист с 21 точки. Александър Груев и Травис Питърсън вкараха по 20 точки. В следващия кръг Балкан ще гостува на Лукойл Академик, докато Рилецо има мач в Бургас срещу Черноморец./БЛИЦ