Манчестър Юнайтед на практика намали шансовете си за титла във Висшата лига на Англия, след като направи поредна издънка. В мач от 34-ия кръг на първенството “червените дяволи” направиха само 0:0 като гости на Блекбърн на “Иууд Парк”. Капитанът на националния ни отбор Димитър Бербатов игра цял мач, като започна с младия Федерика Македа в атака.

След равенството Манчестър Юнайтед остана на второ място в класирането със 73 точки, на 1 от лидера Челси, който обаче има мач по-малко. “Сините” от Лондон приемат Болтън през седмицата и ако победят, ще увеличат преднината си на 4 точки, 4 кръга преди края на сезона.

Преди почивката Бербатов изведе по страхотен начин Антонио Валенсия сам срещу Пол Робинсън, но еквадорецът не успя да реализира най-чистото голово положение за "червените дяволи" в двубоя.

Българският нападател бе един от най-активните в състава на Юнайтед и през втората част. Той отправи хубав удар, но в тялото на Пол Робинсън, а малко по-късно с шут извън наказателното поле пробва да изненада бившия английски национал, но не уцели вратата.

В 88-ата минута хвърлилите се с всички сили да търсят трите точки възпитаници на сър Алекс Фъргюсън можеха да бъдат наказани от Стефан Нзонзи, пред когото се откри отлично положение, но ударът му бе блокиран от хвърлилия се на пътя на топката Гари Невил./БЛИЦ