Треньорът на Валенсия Унай Емери се изказа доста критично по адрес на рефера Флориан Майер и неговите помощници след мача-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа срещу Атлетико (Мадрид). Срещата на "Висенте Калдерон" в испанската столица завърши 0:0, но "дюшекчиите" продължават напред с общ резултат 2:2, благодарение на повече отбелязани голове на чужд терен. Съперник на Ливърпул на полуфиналите обаче можеше да бъде Валенсия, ако германският арбитър бе отсъдил дузпа за "прилепите" в края на мача, когато защитникът на Атлетико Хуанито скъса фланелката на сръбския нападател на гостите Никола Жигич в наказателното поле на столичани.

"Целият свят го видя. Телевизията не лъже. И на всичкото отгоре зад вратата имаше помощник-рефер. Освен това имаше и игра с ръка на футболист на Атлетико, който блокира топката - това също е дузпа", заяви разочарованият Емери след края на мача. "Играчите са разярени. Гледам ситуацията по телевизията и мисля, че реферът трябва да се засрами. Поздравявам Атлетико, искам те да спечелят Лига Европа", каза още Емери.

Още по-остро се изказа по адрес на съдиите вратарят на Валенсия Сесар Санчес. "Невероятно е! Това бе чиста дузпа, аз успях да видя какво стана от моята позиция, така че няма начин съдията да не е видял какво се случи, след като е било пред очите му. Дори не е нужно да се види скъсаната фланелка, кристално ясно е", изригна Сесар Санчес. "През първото полувреме имаше и игра с ръка и пак не ни дадоха дузпа. Това можем да го приемем, но не и ситуацията с Жигич, толкова е ясно всичко. Не разбирам съдиите.

От УЕФА се опитват да превърнат този турнир в едно голямо състезание, приличащо на Шампионската лига, но тези рефери просто не отговарят на този стандарт. Ще погледна в джобовете им, нищо чудно да са взели нещо от мен. Миналия сезон бяхме ограбени в директните елиминации и днес стана същото. Догодина няма да си взема часовника с мен, защото може да ми го откраднат", каза още опитният вратар./БЛИЦ