Евроинс Черно море хвърли бомбата на 23 кръг на мъжката НБЛ, след като победи Левски с 86:85 като гост. Това е второ поредно поражение за „сините”, които преди три дни загубиха при гостуването си на Лукойл Академик.

За варненци това бе първа победа срещу Левски след четири загуби през сезона. Срещата бе съпътствъна и от скандално съдийство и грешни отсъждания. Гостите водеха през цялото време, като през третата част авансът им стигна цели 18 точки. Домакините обаче се върнаха в мача и имаха шанс да победят.

Въпреки че играеха без двама от основните си състезатели - Симеон Ценов и Тихомир Желев, гостите показаха много добра игра и голяма воля за победа и си заслужиха успеха. Голяма роля за победата изигра борбата в нападение на варненци, които овладяха цели 15 топки под противниковия кош срещу само 5 за домакините.

С тази загуба пък Левски почти на 100 % се прости с шансовете си за първо място в редовния сезон и до края му ще трябва да се готви за плейофите. Успеха на Черно море е важен и от друга гледна точка. Само след седмица двата тима ще се срещнат отново в същата зала, но на полуфинал в Еврохолд Балканската лига./БЛИЦ

НБЛ, 23 кръг
Ямбол – Балкан (Ботевград) 89:69
Черноморец – Спартак (Плевен) 82:84
Рилски спортист – Лукойл Академик 71:96
Левски – Евроинс Черно море 85:86