Немският шампион Волфсбург се класира за 1/4-финалите в турнира Лига Европа, след като елиминира руския първенец Рубин (Казан). В 1/8-финал-реванш “вълците” победиха Рубин с 2:1 след продължения (1:1 в редовното време). Победното попадение бе дело на Гентнер в последната минута на второто продължение. Така с общ резултат 3:2 от двата двубоя Волфсбург продължава на 1/4-финалите.

В 21-ата минута Бухаров асистира на Касаев, който изведе Рубин напред в резултата.В 58-ата минута Шимунек подаде към влезлия като резерва Обафеми Мартинс, който направи безпомощен Рижиков за 1:1. До края на редовните 90 минути играчите на Волфсбург имаха надмощие и можеха да отбележат победното попадение, но в крайна сметка мачът стигна до продължения. В 108-ата минута Сесар Навас задържа Един Джеко и испанският бранител на Рубин бе изгонен за втори жълт картон.

Домакините стигнаха до победното попадение в 120-ата минута. Играчите на Рубин загубиха топката, домакините бързо успяха да организират контраатака, при която Обафеми Мартинс направи добър пробив и подаде към Кристиан Гентнер, който от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на Рижиков за крайното 2:1./БЛИЦ