Атлетико (Мадрид) се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като завърши 2:2 като гост със Спортинг (Лисабон) в среща-реванш от осминафиналите. Първият мач на "Висенте Калдерон" в испанската столица приключи при резултат 0:0 и с повече отбелязани голове на чужд терен Атлетико елиминира португалския гранд.

Още в 3-ата минута аржентинската звезда на Атлетико (Мадрид) Серхио Агуеро засече центриране отдясно на Антонио Лопес за 1:0. В 19-ата минута обаче редовният голмайстор на Спортинг Лиедсон изравни. Нападателят се разписа с глава след подаване на Карлош Салейро. В 33-ата минута Атлетико отново излезе напред в резултата и пак след попадение на Агуеро. Нападателят получи топката от Хосе Антонио Рейес, преодоля Андерсон Полга и Педро Мендеш и прати топката в мрежата зад Руи Патрисио.

Домакините обаче за втори път изравниха резултата. Това стана в последната минута на първия част, когато точен за лисабонци бе защитникът Андерсон Полга. През второто полувреме не се стигна до нови попадения и това класира испанците напред./БЛИЦ