Немският Хамбургер се класира за четвъртфиналите на турнира Лига Европа, въпреки че загуби днешния осминафинален реванш с Андерлехт с 3:4. В първия мач Хамбургер победи с 3:1 и с общ резултат 6:5 германците се класираха за 1/4-финалите.

В 42-ата минута Боатенг направи 1:0 за Хамбургер. Само две минути след това Лукаку изравни за 1:1 след силен изстрел с глава.

В добавеното време на първото полувреме Боатенг спъна Суарес в наказателното поле, което принуди реферът да даде дузпа за домакините, която бе реализирана от самия Суарес за 2:1.

В 55-ата минута Хамбургер попари амбициите на белгийците за класиране на четвъртфиналите. Тогава Петрич опита пас за Нистелрой, топката се отби в бранител на домакините, но на точното място бе Янсен, който я овладя и я прати в мрежата на Прото за 2:2. В 59-ата минута Андерлехт отново си осигури преднина, след като Ван Дам намери Билиа и той вкара за 3:2.

В 66-ата минута Лукаку стигна почти до аутлинията и върна топката остро в наказателното поле, където Бусуфа изпревари стража на гостите и направи 4:2, с което върна интрига в двубоя. В 75-ата минута обаче Петрич засече центриране на Яролим и оформи крайното 4:3 в полза на Андерлехт./БЛИЦ