Фулъм изнесе лекция на Ювентус и го отстрани на 1/8-финалите в турнира Лига Европа. Англичаните спечелиха реванша с 4:1, след като губеха с 0:1 и с общ резултат 5:4 продължават на 1/4-финалите. В първия мач Ювентус бе победил с 3:1 в Италия, но това се оказа недостатъчно, за да отстрани съперника си. Фулъм бе заедно с българския ЦСКА в групите и "червените" спечелиха единствената си точка именно срещу английския представител - 1:1 на "Васил Левски". 

В днешния мач Ювентус завърши с 9 души на терена, след като червени картони получиха Фабио Канаваро и Дзебина. Канаваро бе изгонен още в 28-ата минута, а Дзебина в края на мача. На вратата на Юве застана ветеранът Антонио Кименти заради контузиите на Джиджи Буфон и Манингер.

Още във 2-ата минута гостите от Италия поведоха с 1:0 след гол на Давид Трезеге и общият резултат от двата мача стана 4:1, с което надеждите на Фулъм почти се изпариха. Те трябваше да отбележат поне три гола, за да има продължения или четири и повече, за да се надяват на класиране. В 9-ата минута обаче Кончески намери Боби Замора, голмайсторът на Фулъм овладя на гърди и с десния крак разстреля Кименти за 1:1.

В 28-ата минута Фабио Канаваро събори в гръб Замора и получи директен червен картон от холандския арбитър Куиперс. В 38-ата минута Дейвис нацели напречната греда след изпълнение на фаул. Малко по-късно Диксън Етуху стреля силно с глава, но и неговият удар срещна гредата.

В 40-ата минута домакините създадоха отлична многоходова атака. Тя премина през Кончески и Замора, за да стигне до Дейвис, който с остро подаване намери непокрития Гера и за унгареца не бе проблем да вкара за 2:1 на празна врата.

Втората част започна отлично за домакините, които получиха правото да изпълнят дузпа още в 47-ата минута. Дъф центрира остро, топката срещна ръката на Диего, а Куиперс отсъди дузпа. Золтан Гера бе точен от бялата точка и направи резултата 3:1 за Фулъм. От тук до края на двубоя натискът на домакините се усили, а Юве едва отбиваше атаките пред вратата си. Опитният страж Кименти спаси последователно силни удари на Дейвис, Демпси и Гера, за да се стигне до 82-ата минута, когато резервата Демпси успя да взриви трибуните на „Крейвън Котидж” с гениално изпълнение. Американецът прехвърли технично Кименти от границата на наказателното поле и прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 4:1.

В последните секунди на двубоя Дзебина си изкара директен червен картон, след като нарита Дъф до страничната линия./БЛИЦ

Фулъм – Ювентус 4:1
0:1 Трезеге (2), 1:1 Замора (9), 2:1 Гера (40), 3:1 Гера (47-дузпа), 4:1 Демпси (82)

Фулъм: Шварцер, Кели (71 - Демпси), Беърд, Хангеланд, Кончески, Гера (85 - Рийзе), Хюз, Етуху, Дъф, Дейвис, Замора

Ювентус: Кименти, Дзебина, Канаваро, Салихамиджич, Гросо (85 - Дел Пиеро), Сисоко, Мело, Кандрева (28 - Григера), Каморанези (51 - Де Челие), Диего, Трезеге

Съдия: Бьорн Куиперс
Стадион:
„Крейвън Котидж”
Жълти картони: Кончески (Фулъм), Каморанези, Диего, Мело (Ювентус)
Червени картони: Канаваро (Ювентус-28), Дзебина (Ювентус-90)