Левски записа девета поредна победа и отива в добро настроение в Ямбол преди старта на турнира за купата на страната. “Сините” ще срещнат на четвъртфинал домакините от Ямбол, а именно те са последния тим, който успя да ги победи в драматичен мач на 23-ти януари.

От тази дата досега Левски записа четири поредни победи в Балканската лига, а днес и пета поредна в НБЛ, след като се наложи с 91:79 над Черноморец в Бургас. Това бе 15-ти успех на Левски в лигата, достатъчен за второто място във временното класиране. Черноморец остана на последното осмо място с 5 победи и 13 загуби.

За бургазлии не игра техният най-полезен състезател от началото на шампионата – Брус Браун, който изненадващо напусна през уикенда тима и няма да се състезава за тях повече. Най-резултатен за домакините бе младокът Христо Захариев, който завърши с 19 точки, 4 борби и 3 асистенции. Асен Саралийски добави 15 точки и 6 борби, докато Дуейн Мортън - 14 точки и 9 овладени топки.

За Левски петима баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив. Робърт Фрейзър бе с най-много – 15, Стефан Георгиев и баскетболист № 1 за февруари Арън Харпър добавиха по 13, Станислав Славейков 11, а Асен Великов 10./БЛИЦ