Трета победа срещу Рилски спортист през този сезон взе тимът на Балкан, след като се наложи за втори път като гост в Самоков, този път със 74:67. Така ботевградчани продължават да показват, че са фактор в първенството, докато непостоянството на Рилецо взима своето. 

Двубоят започна равностойно, но Балкан успя да дръпне сериозно във втората четвъртина, като в един момента авансът достигна 13 точки. Домакините трудно успяваха да реализират продължителните си атаки, и залагаха на стрелба от тройката, която изобщо не вървеше. Отборът от Ботевград пък освен, че показа много стабилна защита, заложи и на изпитаните си оръжия – Данчо Бозов и Наско Радев – и това за пореден път се оказа печелившия ход.

След почивката Рилски спортист излезе надъхано и почна да топи изоставането, и на няколко пъти го свали до 2-4 точки, но в тези моменти не успяваше да изравни. Все пак до равенство се стигна, в средата на четвъртата част, когато Богдан Боев направи 62:62. Домакините стигнаха и до водачеството, три минути преди сирената, при 67:65, но това бе максимумът им, и до края Балкан реализира девет безответни точки и с това взе победата.

Макар цяла седмица да бе на лечение заради заболяване, капитанът на Балкан Атанас Радев бе най-добрият на терена, вдъхновявайки съотборниците си с 22 точки и 15 борби. Измъчваният от контузия Данчо Бозов завърши с 20 точки, а 11 добави Иван Лилов.

Александър Груев отбеляза 22 точки за Рилецо, плюс девет борби и пет асистенции, но целият тим имаше ужасен процент за стрелба от всички зони. Малко по-точен бе мерникът и на Богдан Боев, приключил със 17 точки. Много пот хвърли Роб Престън, останал на борба от дабъл-дабъл с 10 точки и девет овладени топки. Престън, Яне Петровски и Травис Питърсън обаче бяха общо 0/12 от зоната за три точки.

Следващите мачове и за двата отбора са четвъртфинали за Купата на България – Рилски спортист играе с Лукойл Академик, а Балкан – с Черноморец Бургас./БЛИЦ