Левски ще остане начело в Националната Баскетболна Лига и след 17-ия кръг на първенството. Днес в зала "Универсиада" "сините" победиха Балкан за трети път през сезона, този път с 84:69 и запазват предимството си пред Лукойл Академик.

За пореден път най-добрият реализатор в родния шампионат Арън Харпър вкара най-много точки и бе неудържим за защитата на гостите. Той завърши с 30 точки, 5 борби и 3 асистенции, като пропусна само две стрелби от 12 опита. Добре игра и Доналд Коул, отчел се с 20 точки и 7 борби, а капитанът на Левски Стефан Георгиев завърши с дабъл дабъл - 19 точки и 10 борби, като не можеше да бъде спрян под коша. За гостите от Ботевград с 22 точки и 7 борби приключи Иван Лилов.

Следващият двубой на "сините" ще е от Еврохолд Балканска лига - пътуване до Черно гора за мач с Морнар във вторник. След това на 4 март предстои последната среща от груповата фаза на този турнир - домакинство на Стяуа, а след това на 8 март "сините" ще пътуват до Бургас за визита на Черноморец за последен мач от НБЛ преди финалите за Купата на България, информира bulgarianbasket. Във вторник пък Балкан приема Спартак (Плевен) в Ботевград, а след това на 6 март има двубой в Самоков срещу Рилски спортист. /БЛИЦ