Балкан (Ботевград) записа трудна победа над Ямбол у дома и по този начин излезе еднолично на третото място в НБЛ. В равностоен и интересен мач двата отбора предложиха много емоции на зрителите, но в края домакините показаха по-здрави нерви и се наложиха със 77:71. Така Балкан вече е с 8 победи и 8 загуби, докато Ямбол е на четвърто място със 7 победи и 9 загуби.

Най-резултатен за домакините бе Иван Лилов, който се отчете с 26 точки. Йордан Бозов добави още 14 и овладя 7 борби под коша, а Георги Давидов завърши с 11 точки и 8 овладени топки под двата коша.

За гостите от Ямбол Павел Маринов и Левен Белберов отбелязаха по 17 точки, Станислав Говедаров добави 16, а Димитър Ангелов вкара 11.

След две поредни загуби Спартак (Плевен) успя да се измъкне от последното място побеждавайки Черноморец у дома. Плевенчани спечелиха с 81:70 и пратиха бургазлии на осмото място. Домакините зарадваха своята публика с играта си и най-вече с победата, която да ги успокои в тежката ситуация.

Силен двубой за победителите изигра Джо Кенърли. Американският център завърши с дабъл дабъл - 27 точки и 10 борби и бе основната заплаха за коша на гостите. За гостите американецът Дуейн Мортън вкара най-много - 18, като добави и 8 борби. Мартин Дурчев отбеляза 16 точки, а Атанас Пенев завърши с 13 точки и 7 борби./БЛИЦ