Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов бе потърсен за коментар от репортер на БЛИЦ във връзка с нападките на Александър Томов. Бившият бос на “червените” пусна поредната интрига, обявявайки, че “Титан” купил ЦСКА под натиска на БСП.

“Чудно ми е защо дават трибуна на г-н Томов. Та той не спира да говори неверни неща. Нека, след като твърди, че не е откраднал нито стотинка от клуба и е недоволен от нас, да се завърне. Ще му отстъпим мястото си. Но преди това предлагам да направите едно народно допитване до всички фенове. Да видим дали момчетата с червени шалчета ще поискат Томов обратно”, заяви Борисов.
“Естествено, че нямаме никакво намерение да се отказваме от ЦСКА. Напротив – ние трябва да изпълним основната си мисия. Да извадим клуба от тежкото състояние, в което го остави Томов. Това почти сме го направили. И второ – да спечелим титлата и да влезем в групите на Шампионската лига”, каза още Борисов. Той разкри пред БЛИЦ любопитни подробности относно бившия депутат.
“При покупко-продажбата на ЦСКА Томов настояваше да получи от нас 1,4 милиона евро за т.нар. добър мениджънт. Уговорката ни, която е писмена, обаче гласеше, че това може да се случи само ако общата цена на клуба не надхвърля 12 милиона евро. А в крайна сметка тя се оказа по-голяма. Томов подскочи като ужилен, но в крайна сметка съдът му присъди 55 000 лева. Той естествено не остана в никакъв случай доволен и продължи да роптае. Не искам да ви разкривам подробно в колко допълнително разходи ни вкара този човек. Само ще ви припомня, че още докато вървяха преговорите, Томов побърза да купи играчи от Ботев и Локо (Мездра), но не за доброто на ЦСКА, а за да прибира комисионни. Постоянно висеше в нашия офис – от сутрин до вечер. И все се оплакваше, че няма пари. А при първата среща, на която се яви Николай Ишков, Томов, без грам срам, поискал от него 20 000 евро назаем и му разписа записна заповед, чийто срок за погасяване отдавна изтече.. Трябвали му спешно. Парите ги дадохме ние, но така и не ги е върнал”, завърши Димитър Борисов./БЛИЦ