Със страхотно шоу започна турнира за Купата на Африка, провеждащ се в Ангола. Въпреки стрелбата по националния отбор на Того и последвалия отказ на тима да участва, надпреварата стартира.

В първия мач от група "А" домакините посрещнаха Мали на стадион “11 ноември” в столицата Луанда.
Домакините предвкусваха успеха, след като водеха с 4:0, но в последните 11 минути гостите от Мали нанизаха четири попадения и стигнаха до едната точка.

Ангола успя да поведе в резултата след в 36-ата минута, когато Флавио бе изпуснат от защитата при центриране от фаул и отблизо с глава откри резултата. Само пет минути по-късно домакините добавиха и второ попадение на сметката си и отново Флавио бе героят за тима си като отново бе точен с глава след хубаво центриране от дясно.

В 49-ата минута Мамаду Диара имаше страхотна възможност да намали резултата, но от близо не успя да преодолее вратаря.

В 65-ата минута Багайоко събори в наказателното поле Жилберто, който сам реализира отсъдената дузпа, правейки резултата 3:0 за Ангола.

В 74-ата минута нов пробив на Жилберто бе спрян непозволено в наказателното поле и Ангола получи втора дузпа. Този път зад топката застана Манучо и вкара четвърто попадение на сметката на своя тим.

Тогава обаче се случи чудото. В 79-ата минута вратарят на домакините Фернандес изпусна топката след центриране и при последвалото разбъркване Кейта успя да прати топката във вратата и да намали резултата на 1:4. Мали успя да вкара и втори гол в 87-ата минута, когато Кануте стреля с глава от точката на дузпата и не остави никакъв шанс на Фернандес.

В третата минута от добавеното време Кейта вкара трети гол за гостите, засичайки центрирано от дясно. В петата минута на продължението Мали се добра и до равенството след като вратаря Фернандес отново не се намеси добре след удар на Кейта и при добавката Ятабаре донесе ценната точка на своя тим./БЛИЦ