Димитър Бербатов е загубил доверието на Сър Алекс Фъргюсън и ще напусне Манчестър Юнайтед през лятото, твърди днешната британска преса. Слуховете за това не са новост, но днес „Съндей Мирър” твърди, че българският национал ще бъде част от втората голяма чистка, която Фърги прави от 1995 г. насам.

Според изданието мениджърът на „червените дяволи” планира да се раздели с играчи, струващи 80 милиона паунда. Един от тях е, закупеният за 30,75 милиона паунда през 2008 г., Бербатов. Останалите футболисти, които ще напуснат „Олд Трафорд”, са Андерсон, Нани и Зоран Тошич. Защитникът Неманя Видич също няма да остане в „Театъра на мечтите”.

Това ще бъде най-голямата чистка в тима, която Фъргюсън прави от 15 години насам. През 1995 г. той се раздели едновременно с Пол Инс, Андрей Канчелскис и Марк Хюз, за да освободи място за младоци като Дейвид Бекъм, Пол Скоулс, Ники Бът и братята Невил.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед се надява най-сетне да успее да привлече в състава френския нападател Карим Бензема, който не успява да се наложи в Реал (Мадрид) след трансфера си от Олимпик (Лион) през лятото срещу 30 милиона паунда.

За да привлече Бензема Сър Алекс първо трябва да продаде Бербатов, който според „Съндей Мирър” се бил превърнал в най-скъпия провал в историята на тима от „Олд Трафорд”. Българинът има само 20 гола в 66 мача за Юнайтед. Освен това му предстои операция на коляното. Вчера българинът бе извън групата на "червените дяволи" за мача с Бирмингам Сити (1:1). Той бе и извън състава за отложения полуфинал за Карлинг Къп с Манчестър Сити, който трябваше да се играе в сряда./БЛИЦ