След серията си от мачове най-добрият отбор за 2009-а Барселона не издържа и направи 1:1 с Виляреал. Срещата бе от 16-ия кръг на първенството в Примера дивисион и се игра на “Камп Ноу”. Преди срещата бяха представени шестте трофея, завоювани в историческата за клуба изминала година. В края на двубоя част от публиката развя белите кърпички като знак на недоволство. Ако днес Реал (Мадрид) спечели мача си с Осасуна ще се изравни с Барса на върха в класирането. 

Пеп Гуардиола не можеше да разчита на Лео Меси, Иниеста и Туре Яя. Дебют в Примера през този сезон, и то като титуляр, направи младият Джонатан дос Сантос. Атаката бе водена от Педро, Анри и Ибрахимович.

В 10-ата минута Алвеш центрира отдясно, Тиери Анри опита воле, но топката изненадващо стигна до непокрития Педро Родригес, който хладнокръвно реализира за 1:0. Това е 13-ия гол на младока за каталунците във всички турнири.

Малко след това Анри изведе Ибра сам срещу вратаря, но мигновеният удар не намери мрежата. В 28-ата минути Давид Фустер пропиля чудесно положение, след като от четири метра с глава не улучи вратата на безпомощния Валдес. В 32-ата минута Анри се пребори въпреки нарушение, но на Педро не стигна крачка пред празната врата. В 39-ата минута кастейонци поискаха дузпа за забранена игра на Алвеш срещу Маркано, но съдията замълча.

В 50-ата минута грешка на Бускетс позволи на Фустер да стреля много близо до гредата. Секунди по-късно Фустер бе оставен сам и изравни с удар отблизо.

Барса така и не намираше пътя към вратата на Виляреал. Едва в 82-ата минута Ибрахимович си изработи положение, но топката мина встрани от вратата.

В другите мачове играни снощи Валенсиа победи Еспаньол с 1:0 след попадение на Жигич в 90-ата минута, а Атлетико (Мадрид) се наложи над Севиля с 2:1. Ренато вкара за Севиля в 44-ата минута, но четири по-късно Драгутинович си вкара автогол за 1:1. Победата за столичния тим донесе Антинио Лопес в 90-ата минута./БЛИЦ