Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Тотнъм и се класира на 1/4-финалите на Карлинг Къп. Двубоят се игра пред пълните трибуни на "Олд Трафорд" и бе повторение на финала за трофея от миналия сезон, когато "червените дяволи" се наложиха след изпълнение на дузпи.

Димитър Бербатов бе сред титулярите, но в 63-ата минута отстъпи мястото си на Федерико Македа. Сър Алекс Фъргюсън заложи на Митко, който в атака си партнира с Дани Уелбек. Майкъл Оуен бе оставен на резервната скамейка, а Уейн Рууни дори не бе включен в групата. Митко изненада всички, появявайки се на "Олд Трафорд" остриган, вече с къса коса.

Рекордьорът по попадения с националната фланелка не бе играл за "червените дяволи" от победата с 2:0 над Блекбърн на 31 октомври, когато реализира гол за тима си. Заради проблеми с коляното Бербо пропусна последните 5 двубоя на Юнайтед.

И двете попадения в срещата с Тотнъм реализира Дарън Гибсън. 22-годишният халф откри в 16-ата минута, когато Андерсон напредна по дясното крило и видя, че ирландеца е оставен самотен фронтално срещу вратата. Със силен изстрел от около 30 метра Гибсън прати топката в левия ъгъл на вратата на "шпорите" - 1:0.

В 21-ата минута Джърмейн Дефоу пропусна да изравни. Нападателят на Тотнъм получи топката на изгодна позиция в наказателното поле на Юнайтед, но би право в тялото на Томас Кушчак

В 39-ата минута отново се наложи на Аурелио Гомес да вади топката от мрежата си. И пак след силен удар Дарън Гибсън се разписа, този път от границата на наказателното поле, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Тотнъм - 2:0. След почивката така и не падна гол и Манчестър Юнайтед продължава в следващата фаза. /БЛИЦ

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ТОТНЪМ 2:0
1:0 Дарън Гибсън (17), 2:0 Дарън Гибсън (39)

MАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: 29.Томас Кушчак, 2.Гари Невил, 6.Уес Браун, 15.Неманя Видич, 30.Ричи Де Лает, 13.Парк Джи Сунг, 28.Дарън Гибсън, 8.Андерсон (82-14.Зоран Тошич), 26.Габриел Обертан (63-16.Майкъл Карик), 19.Дани Уелбек, 9.Димитър Бербатов (63-27.Федерико Македа)
Резерви: 40.Бен Амос, 24.Дарън Флетчър, 16.Майкъл Карик, 11.Райън Гигс, 14.Зоран Тошич, 27.Федерико Македа, 7.Майкъл Оуен