Байер (Леверкузен) разби Айнтрахт (Франкфурт) с 4:0 в мач от 12 кръг на Бундеслигата, като „аспирините” вкараха три попадения в първите 11 минути на срещата.

Тимът от Леверкузен, който няма загуба от началото на сезона и вече има актив от 26 точки, има аванс от 4 точки пред Вердер, който в неделя приема Борусия (Дортмунд) и Хамбургер, който е гост на Хановер.

Байер взе аванс още във втората минута на мача, когато водачът в голмайсторската листа на Бундеслигата Щефан Кислинг се разписа от воле от близко разстояние. Извиканият отново в националния отбор на Германия нападател се възпозва от неуспешен опит за изчистване от страна на Айнтрахт (Франкфурт).

Въпреки че бяха без капитана си Симон Ролфес и нападателя Патрик Хелмес, домакините доминираха в мача и преди „орлите” да се съвземат от ранния гол Щефан Райнарц удвои преднината на „аспирините” в шестата минута след попадение с глава.

Намиращият се в прекрасна форма Тони Кроос, който е под наем от Байерн, направи 3:0 с удар от границата на наказанелното поле в 11—ата минута и остави безмълвен бившият треньор на Байер и настоящ на Айнтрахт Михаел Скибе.

Кислинг, който се бори за място в националния отбор на Германия за Мондиал 2010, можеше да вкара осмия си гол от началото на сезона в началото на второто полувреме, но стреля над врарата на „орлите”.

Доминацията на „аспиринте” все пак се материализира в четвърти гол, който трябваше да бъде чакан до 86-ата минута. Резервата Ларс Бендер се разписа след самостоятелна акция.

„Отборът ми се учи бързо, заяви треньорът на Байер (Леверкузен) Юн Хайнкес. – Преди седмица срещу Шалке изпуснахме удобна преднина, за да завършим 2:2. Днес, след чудесното първо полувреме, играхме умно.”/БЛИЦ