Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардила не спести добрите си думи за третодивизионния Алкоркон, който размаза Реал Мадрид с 4:0 за Купата на краля. „Каталунците” се наложиха с 2:0 над Културал Леонеса в мач от 1/16-финалите на турнира.

„Постигнахме добър резултат преди реванша, но във футбола се получават и изненади, затова не бива да се отпускаме. Пред нас има още един мач, а за 90 минути са много време, в което могат да се случат много неща”, каза Пеп Гуардиола преди реванша.

„Бях изненадан от това колко добре игра Алкоркон. Справиха се фантастично. Разговаряхме с момчетата и си дадохме сметка, че такива неща се случват, случвало се е и с Барселона. Ако си спомняте мача с Бенидорм, струваше ни доста миналата година”, добави още треньорът.

Хосеп Гуардила не пропусна да похвали и младите си играчи, на които гласува доверие в срещата. Треньорът даде шанс за изява на голяма част от надеждите на каталунския клуб, като пусна като титуляри Гай Асулин, Педро Родригес, Боян, Жефрен и Бускетс. През второто полувреме в игра се появиха и Йонатан дос Сантос и Йонатан Сориано./БЛИЦ