Черноморец (Поморие) елиминира Ботев (Криводол) за Купата на България след изстрадана победа с 1:0 с гол от дузпа в 120-ата минута.

Мачът от първия кръг на надпреварата беше наблюдаван от 200 зрители на стадиона в Поморие. 90 минути не стигнаха на втородивизионните съперници да си отбележат гол и спорът беше разрешен в сетния миг. В последната минута на второто продължение от 15 минути Галин Димов беше повален в наказателното поле и Любомир Божинов стреля безпогрешно от бялата точка.

След последния сигнал гостите се нахвърлиха върху главния съдия Христо Христов от Стара Загора, но охранителите и служебните лица го спасиха от саморазправа. Футболистите на Ботев пробваха да си излеят гнева и върху униформените пазители на реда, ала бяха озаптени.

Избраниците на Петър Хубчев започнаха мача много агресивно. С преса и борба за първа топка, те натикаха противника в собствената му половина. Още във втората минута Велин Дамянов изведе Петър Колев сам срещу вратаря, но нападателя стреля неточно. Малко преди почивката пак Колев пропусна от чиста позиция. През второто полувреме гостите приспаха темпото и успяха да съхранят нулевото равенство. В двете продължения пък криводолци откровено се прибраха в глуха защита, но тактиката им беше наказана в последната, 120-а, минута.

Черноморец (Поморие) се класира на 1/16-финалите от турнира за Купата на България "Форд Мото Пфое", които ще се играят на 22 ноември, отново в една среща на директна елиминация. На тази фаза в надпреварата ще се включат и отборите от "А" група. /БЛИЦ