44-годишният  Артур Оганесян, който е забъркан в „Казанската афера”, е бил в България в средата на септември по покана на фирма „Титан АС”, собственик на ЦСКА. Това съобщиха източници на БЛИЦ от прокуратурата. Той пристига у нас на 12 септември, а на 17-и същия месец е бил в ложите на Националния стадион, за да гледа мача на „червените” с Фулъм от групите на Лига Европа.  Руснакът от арменски произход е следил изявите на двама играчи – Спас Делев и вратаря Караджов. Преди това обаче Оганесян  посещава и офиса на Тодор Батков за четиримата футболисти на Левски. На 19-и „синьото” каре потегли след фалшив сигнал за Москва за уж сигурния трансфер в Рубин.
В момента мистериозният футболен мениджър е в неизвестност за обществеността. Източници на БЛИЦ съобщиха, че арменецът се е представил на шефовете на ЦСКА с друго име – Сейран Арутюнян, което се оказва, че е истинското му име. Пред Батков той се е представил като Артур Оганесян.
Визата му в България е напълно редовна, като в графата “Бележки при регистрацията на молбата” пише: “Писмо от управителния съвет на ЦСКА София с молба за издаване на входна виза на апликанта”. Поканата от “Титан” е била отправена с цел бизнес.
Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов е потвърдил, че наистина „червените” са поканили руснака от арменски произход, той обаче е категоричен, че не става въпрос за Артур, а за Сейран Арутюнян.
„Ние поканихме този човек с цел евентуални трансфери на наши футболисти в Русия през зимната пауза. Говорихме и за продажба на вратаря Беконо в арменския Пюнник, но сделката се забави. Но тук не става въпрос за Артур, а за друг човек”, твърди босът на „червените”.
„Димитър Борисов е привикан при нас. Очакваме да чуем неговата позиция по сложния казус”, заявиха за БЛИЦ източници от прокуратурата./БЛИЦ