Никола Спасов вече няма да е треньор на Черно море. Специалистът днес проведе последната си тренировка начело на отбора, а от утре варненци ще имат нов наставник.

Вече бившият треньор се раздели с ръководството по взаимно съгласие. Никола Спасов обаче ще остане на работа в клуба.

Специалистът пое Черно море през лятото на 2007 година, като преди това бе помощник на Ясен Петров. Още същото лято под негово ръководство “моряците” стигнаха последния кръг в Интертото, но отпадаха от Сампдория. През сезон 2007/08 Черно море завърши на пето място и игра в турнира за купата на УЕФА. Тимът се класира и за финал за купата на България, но загуби от Литекс. Варненци направиха страхотно представяне за купата на УЕФА, като последователно отстраниха Сант Жулия (Андора), Макаби Нетаня (Израел) и бяха близо до групите, но отпаднаха от немския Щутгарт. В първия мач в България Черно море загуби с 1:2, на реванша водеше с 2:0 до продължението на двубоя, но в последните секунди допусна два гола.

Миналия сезон отборът спечели бронзовите медали в "А" група и игра в новосъздадения турнир Лига Европа, където отстрани Искра-Стал, но отпадна от ПСВ Айндховен./БЛИЦ